Rika Veenendaal

img_0998Ik ben Rika Veenendaal. Sinds 1998 werk ik met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik Remedial Teacher en heb hiermee ervaring in het werken met kinderen van groep 3 t/m 8.

Als leerkracht / Remedial Teacher probeer ik altijd te achterhalen wat elk kind nodig heeft om tot leren te komen. Tijdens het lesgeven, merkte ik dat bij een deel van de kinderen de lesstof onvoldoende binnen komt, het beklijft niet. Zelfs in de periode als Remedial Teacher, waarin ik één op één met kinderen werkte, liep ik hier tegenaan. Ik ben op zoek gegaan naar een manier waarop ik deze kinderen wel kan laten leren. Het boek ‘Krachtig anders leren’, gaf mij hier een antwoord op. Vervolgens ben ik de opleiding Kernvisiecoach gaan doen. Nu werk ik met een krachtige methode die kinderen helpt om leren makkelijker te maken.

Met behulp van de Kernvisie methode zijn de spelling resultaten in mijn groep 6 enorm vooruit gegaan. En net zo belangrijk, mijn leerlingen hebben meer plezier in leren gekregen en gaven mij de volgende enthousiaste reacties:

 

kernvisiecoachbadge-omtrek

‘Juf, ik heb gedaan wat jij zei en nu heb ik ineens een ruim voldoende voor mijn dictee!’

‘Juf, ik heb de woorden in mijn hoofd gezet en nu kan ik het wel!’

‘Juf, ik wil volgend jaar weer graag bij jou, want ik vind het zo fijn hoe jij dat doet met die Kernvisie.’

 

Ik vind het mooi om kinderen te zien groeien en ze daarin een stukje te mogen begeleiden.

Wat ik kinderen mee wil geven is: zelfvertrouwen, ontspanning, kracht, groei, plezier in leren, zelfstandigheid en je bent goed zoals je bent.

Ik wil met mijn coaching bereiken dat kinderen weer plezier krijgen in hun ontwikkeling en goed in hun vel zitten. Kinderen helpen in hun eigen kracht te staan, is mijn motto.

Klik hier voor contact.

qrstuvw