Holistische methodieken

Ieder kind is uniek, dus elk coachplan is anders. Ik begeleid altijd vanuit de vier niveaus van ervaren: het lichaam, het denken, het gevoel en energie. Daarvoor gebruik ik diverse holistische methodieken. Hieronder geef ik een toelichting op een aantal van deze methodieken.

Aromatherapie   
Aromatherapie betekent letterlijk geurentherapie. Met aromatherapie maak je gebruik van essentiële oliën. Essentiële oliën worden via je huid opgenomen en komen terecht in je bloedbaan en hebben op die manier hun uitwerking op je gehele lichaam. De geur van de olie heeft invloed op je emoties, je lijf, denken en energie. Aromatherapie werkt ondersteunend in het traject en is daarom altijd de eerste stap. De keuze voor een bepaalde olie is afhankelijk van de persoonlijkheid van het kind en van de klachten.

Therapeutisch tekenen
Het kind mag altijd eerst een tekening maken. Dit is een mooie manier om een kind te leren kennen. Kinderen leven vooral vanuit hun gevoel, leven vanuit hun zijn. Kinderen tekenen voor hun plezier en hun ontspanning. Het is hun natuurlijke manier van communiceren. Wat hen van binnen bezig houdt, komt naar buiten via tekeningen. Kinderen tekenen onbewust, maar niet toevallig. Wat getekend is, kan geanalyseerd worden door jarenlang onderzoek op de psychologische betekenis van tekeningen. Een boom tekening weerspiegelt hoe het kind staat in de buitenwereld. Een huistekening weerspiegelt de binnenwereld van het kind.

Holistische coachkaarten 
Beide ouders komen voor een individuele sessie met de coachkaarten. Hierdoor krijg je inzicht in welke patronen en overtuigingen je hebt meegenomen uit je gezin van herkomst. Deze zijn van invloed op de opvoeding van je kind(eren). Met de coachkaarten kun je snel helder krijgen welk gemist kernverlangen je hebt en welke basisbehoeften die je niet hebt ontvangen daarop resoneren. Waar zit het gestagneerd in je lichaam en welke emoties spelen daarin een rol? Vervolgens krijg je huiswerk mee om deze stukken op te ruimen.

Emotioneel Evenwicht
Door middel van Emotioneel Evenwicht kun je zelf emoties oplossen die een lichamelijke of geestelijke blokkade vormen. Je lichaam geeft namelijk precies aan of je emotioneel in evenwicht bent of niet. Wanneer je uit balans bent, ontstaan er blokkades en verlies van energie. Je kunt dan klachten ervaren zoals angst, onzekerheid, boosheid, jaloezie, enz. Emotioneel Evenwicht is gebaseerd op de oeroude kennis van de meridianen (energiebanen) die door je lichaam lopen. Aan de uiteinden van de meridianen liggen punten aan de oppervlakte van je lichaam. Door deze punten te masseren of door erop te tappen en daarbij affirmaties te gebruiken, worden je emotionele blokkades opgeheven, gaat je energie weer stromen en kom je in evenwicht.

Klik hier voor contact.