Massage

Voor wie
Voor kinderen en volwassenen die een diepe ontspanning willen ervaren. Een massagebehandeling is los te boeken.

Doel
Het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties, zodat de energiebalans wordt hersteld.

Waarom
De huid is ons grootste en gevoeligste orgaan. Massage komt in hoge mate tegemoet aan de behoefte om aangeraakt te worden. Een liefdevol, positief huidcontact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn en ook voor het zelfbewustzijn. Masseren is een manier van lichamelijke aanraking die het kind een positief lichaamsbesef geeft. Het kind leert zijn grenzen kennen en aangeven. Daarbij wordt het kind zich bewust van zijn/haar lichaam, voelt waar hij zelf begint en ophoudt. Dat brengt zelfbevestiging en zelfvertrouwen. Massage maakt kinderen sterk en minder kwetsbaar. Ook wordt met massage het immuunsysteem versterkt, stress neemt af en er treedt diepe ontspanning op.

Ook komt het hormoon oxytocine vrij, zowel bij het kind als bij degene die masseert. Dit stofje wordt aangemaakt in de hersenen en zorgt voor binding en verbondenheid. De ouder krijgt beter contact met het kind.

Een holistische massage bestaat uit drie onderdelen: hoofdmassage, buikmassage en voetreflexmassage.

Hoofdmassage
In je hoofd komen alle zintuigelijke indrukken binnen. Soms komt je hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat nieuwe indrukken te verwerken.      De hoofdmassage zorgt ervoor dat er rust gecreëerd wordt in je lijf.

Buikmassage
In je buik verteer je naast voedsel ook indrukken en emoties. Denk hierbij aan je darmen. Bij een teveel aan indrukken, kun je fysieke klachten ervaren, zoals buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn. Bij ieder mens ligt het niveau van omgaan met indrukken of emoties anders. Door de buikmassage krijgt de emotie de ruimte en mag de emotie er zijn.

Voetreflexmassage
Op je voeten zitten alle reflexzones van je gehele lichaam, hier komt alles dus samen. De reflexzones corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. De voeten verbinden ons met de aarde. Als je teveel in je hoofd zit, kan een betere verbinding met de aarde leiden tot een verbetering van je energiehuishouding.

Klik hier voor contact.