Rika Veenendaal

img_0998

Mijn naam is Rika Veenendaal. Ik woon samen met mijn vriend in Amersfoort. Ik houd van dansen, hardlopen, creatief bezig zijn, muziek maken en ik ben graag in de natuur.

Sinds 1998 werk ik met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik Remedial Teacher en heb hiermee ervaring in het werken met kinderen van groep 3 t/m 8.

Als leerkracht / Remedial Teacher probeer ik altijd te achterhalen wat elk kind nodig heeft om tot leren te komen. Tijdens het lesgeven, merkte ik dat bij een deel van de kinderen de lesstof onvoldoende binnen komt, het beklijft niet. Zelfs in de periode als Remedial Teacher, waarin ik één op één met kinderen werkte, liep ik hier tegenaan. Ik ben op zoek gegaan naar een manier waarop ik deze kinderen wel kan laten leren. Het boek 'Krachtig anders leren', gaf mij hier een antwoord op. Vervolgens ben ik de opleiding Kernvisiecoach gaan doen. Nu werk ik met een krachtige methode die kinderen helpt om leren makkelijker te maken.

Om tot leren te komen, is het belangrijk dat het sociaal-emotioneel goed gaat. Om kinderen en hun ouders hierin nog beter te kunnen begeleiden, ben ik de opleiding therapeutisch kindercoach gaan doen. De holistische manier van werken, sluit aan bij hoe ik in het leven sta. Ik voel dat alles met elkaar verbonden is en ben dan ook altijd al bezig om mezelf te ontwikkelen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit is een voortdurend proces, want ik ben nieuwsgierig en wil graag blijven ontdekken en leren.

Wat ik kinderen mee wil geven is: zelfvertrouwen, ontspanning, kracht, groei, plezier in leren en zelfstandigheid.

Ik vind het mooi om kinderen te zien groeien en ze daarin een stukje te mogen begeleiden op hun pad. Dit doe ik vanuit mijn gevoel voor wat er nodig is en vanuit mijn liefde voor leren.

Klik hier voor contact.

qrstuvw